Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیقلی ایمانی نایب رئیس بنیاد گندمکاران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به نرخ ۲۲۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم برای سال زراعی آینده اظهار کرد: براساس قانون خرید تضمینی محصولات اساسی مصوب سال ۶۸، وظایف هر یک از دستگاه‌ها اعم از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه و شورای اقتصاد مشخص شده است و ما هم به عنوان تشکل‌های مردم نهاد خواستار اجرای قانون هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در تیر ماه وزارت جهاد کشاورزی نرخ پیشنهادی خود برای خرید تضمینی هر کیلو گندم با افزایش ۳۵ درصدی نسبت به سال قبل را ۲ هزار و ۲۹۵ تومان به شورای اقتصاد اعلام کرد و مجدد وزیر جهاد در شهریور طی اصلاحیه‌ای با افزایش ۱۵ درصدی به نرخ قبلی، قیمت هر کیلو گندم را ۲ هزار و ۶۴۰ تومان پیشنهاد داد.

به گفته ایمانی، با توجه به آنکه مرکز آمار در پایان شهریور به طور متوسط میزان تورم ۴۲.۷ درصد و تورم روستایی ۴۷.۷ درصد اعلام کرد که با این وجود جای این سوال مطرح است که شورای اقتصاد بر چه اساسی نرخ گندم را ۲ هزار و ۲۰۰ تومان اعلام کرده است.

نایب رئیس بنیاد ملی گندمکاران ادامه داد: با توجه به افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی قیمت تراکتور و سایر نهاده‌های مورد نیاز اعم از خدمات، حمل و نقل، سم و کود و...، قیمت محصولات کشاورزی نباید کمتر از قیمت تضمینی اعلام شود.

وی با بیان‌اینکه قیمت خرید تضمینی گندم برای سال آینده باید مطابق با پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی باشد، گفت: سخنگوی دولت اذعان می‌کنند که به سبب پرداخت یارانه کشاورزی به این نرخ رسیدیم، اما علی رغم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات، کشاورزان با هر قیمتی سم را خریداری می‌کنند، ضمن آنکه تنها ۲.۲ درصد کود و بخش محدود سوخت یارانه‌ای است و کشاورزان بخش اعظم نیاز خود را با نرخ آزاد خریداری می‌کنند که به همین خاطر کشاورزان خواستار حذف یارانه سم و کود و اعلام منطقی قیمت تضمینی هستند.

ایمانی ادامه داد: نمایندگان مجلس به عنوان ناظر بر اجرای قانون باید کارآفرینی کنند تا قانون خرید تضمینی اجرا شوند و از شورای اقتصاد بخواهند که بر چه اساسی به نرخ ۲ هزار و ۲۰۰ تومان رسیدند و چنانچه محاسبه آن‌ها درست بود، ما هم می‌پذیریم جرا که چیزی فراتر از قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی نمی‌خواهیم.

بیشتر بخوانید: احتمال واردات گندم در سال زراعی آینده/ کشاورزان خواستار صادرات گندم به خارج از مرز‌ها هستند

وی با اشاره به اینکه آینده خودکفایی گندم در معرض خطر است، بیان کرد: اگر تجدید نظری در نرخ خرید تضمینی گندم صورت نگیرد، خودکفایی گندم با وجود تلاش‌های متعدد کشاورزان و وزارت جهاد کشاورزی با شکست مواجه خواهد شد و مجدد باب واردات برای تامین نیاز داخل باز می‌شود.

این مقام مسئول در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه رونق تولید تنها بر اثر حمایت اتفاق می‌افتد، از این رو نمی‌توان انتظار داشت که در صورت نبود حمایت، کشاورز کار خلاقانه انجام دهد و شعار سال تحقق یابد.

انتهای پیام/

قیمت ۲ هزار و ۲۰۰ تومانی گندم مورد قبول کشاورزان‌نیست

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی گندم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۵۵۷۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان از خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم ‌از کشاورزان استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز‌، امید جهان‌نژادیان  با اشاره اینکه فصل خرید تضمینی گندم استان از 20 فروردین ماه سال جاری آغاز شد، اظهار داشت: عملیات خرید محصول گندم از شهرستان هندیجان آغاز شد و تا به امروز بیش از 560 هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی خریداری شده است.

وی با بیان اینکه عملیات برداشت و خرید در اکثر شهرهای خوزستان آغاز شده است، افزود: در حال حاضر وارد پیک خرید شده‌ایم و روزانه بیش از 60 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری می‌شود.

جهان‌نژادیان با اشاره به آمادگی کامل اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان جهت خرید محصول گندمکاران ادامه داد: در سال جاری 103 مرکز ویژه خرید گندم آماده است تا مانند سال‌های گذشته تا دانه آخر گندم کشاورزان استان را دریافت کند.

وی یادآور شد: در سال گذشته در خوزستان بیش از یک میلیون و 720 هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • خرید بیش از ۵۶۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • ۱۰۵ مرکز خرید تضمینی گندم در گلستان آماده فعالیت هستند
  • آغاز به کار سامانه جامع خرید تضمینی گندم
  • خرید گندم در خوزستان به ۵۶۰ ‌هزار تن رسید
  • آغاز به کار سامانه جامع برای خرید تضمینی گندم
  • آغاز عملیات خرید تضمینی گندم در ۵ استان کشور
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید